Mellnagyobbítás

A mell a pubertás kor alatt alakul ki, egyforma vagy eltérő formája, aszimmetriája, nagysága egyéni, anatómiai adottság. Pszichés okokat okozhat, ha elmarad az emlők normális méretű növekedése a pubertás kor után, vagy ha az emlők megkisebbednek, elsorvadnak szülések, szoptatások, lényeges súlyváltozások után. A mellnagyobbítás a páciens saját elhatározása, kérése alapján történik akkor, amikor tehát a mell nagyságában, formájában, tapintásában nem megfelelő, vagy eltérő nagyságú. Célja az esztétikus formájú és nagyságú mellforma elérése. A műtéttel rövid időn belül visszanyerhetik önbizalmukat azok a páciensek, akiknek gyengén fejlett a mellük, vagy a szülések, szoptatások, fogyás után a mell jelentősen megkisebbedett.
Az esztétikus mellforma elérésére testbarát anyagból készült implantátumot helyez be a plasztikai sebész, a mell állománya mögé. Ehhez a sikeres beavatkozáshoz az implantátum márkáját, típusát, méretét a páciens elképzelése, anatómiai adottsága figyelembevételével, a pácienssel közösen választom ki.
A mell végleges formája, természetes tapintata fokozatosan, a duzzanat, keménység megszűnése után, kb. 1,5 – 2 hónap elteltével alakul ki. Mellnagyobbítás műtéte után a páciensek gyorsan, könnyen hozzászoknak új külsejükhöz, visszanyerik önbizalmukat.

(Bővebben a “Műtéti tájékoztató” -ban).

Műtét előtt   –     Műtét után

Műtőben eltöltött idő: kb. 2 – 2,5 óra
Érzéstelenítés módja: altatás
Kellemetlenségérzet: 1-2 nap
Varratszedés: 2 hét után
Munka: 1-2 hét után
Sport: 6 hét után
Végleges eredmény: a 6. héttől
Leletek: vérkép, vércsoport, vizelet, EKG, mellultrahang
Implantátumok: Mentor, Eurosilicone, Polytech, Nagor
Mellnagyobbítás implantátummal, altatásban: kb. 1 millió 300 ezer Ft

Műtét előtt   –     Műtét után

Kapcsolódó bejegyzések