Mellfelvarrás

A mell a pubertás alatt alakul ki. Nagysága, formája egyéni adottságtól függ. A mell túlzott terjedelme, megereszkedett formája látványbeli problémát, valamint fizikai és lelki gondokat is okozhat. Mellfelvarrás szakmai szempontból akkor indokolt, ha a bimbóudvar helyzete a mell alatti redőhöz képest az ideálistól eltérő helyzetbe kerül. Általában szoptatást, nagyobb mértékű fogyást követően alakul ki, de kísérő jele a nagy melleknek is. A mell kötőszövetes rögzítő állományának a meglazulása a kiváltó ok.
A műtét célja a fölösleges, megnyúlt bőr eltávolítása, az emlőállomány eredeti helyére történő visszahelyezése, a bőr megfeszesítése, azaz a mellek fiatalos formájának, feszességének a helyreállítása. Ha a kívánt eredmény indokolja, a mellfelvarrással együtt a mell kisebbítése, vagy nagyobbítása is elvégezhető.
Több műtéti típus ismert a mellfelvarrásra. A plasztikai sebész a páciens mellének megereszkedettségének mértékétől, a páciens adottságaitól függően választja ki a legoptimálisabb műtéti típust. (Bővebben a “Műtéti tájékoztató” -ban).

Műtét előtt – műtét után

Műtőben eltöltött idő: kb. 3 óra
Érzéstelenítés módja: altatás
Kellemetlenségérzet: 1-3 nap
Varratszedés: 2 hét után
Munka: 1-2 hét után
Sport: 6 hét után
Végleges eredmény: 6. héttől
Leletek: vérkép, vércsoport, vizelet, EKG, mellultrahang
Mellfelvarrás altatásban: 900 ezer Ft

Felkészülés mellfelvarrásra
Mellfelvarrás műtét után

Műtét előtt   –     Műtét után

Mellfelvarrás képgaléria

Kapcsolódó bejegyzések