Egynapos sebészeti ellátás

24 óra

Az egynapos sebészeti ellátás keretében Ön, mint a beavatkozást kérő, a felvételtől számított 24 órán belül áll a beavatkozást, műtétet végző intézet kezelése alatt, melynek során először az Ön által kért beavatkozás, műtét történik meg, majd azt követően szakmai felügyeletre kerül elhelyezésre ugyanabban az intézetben. A műtét, beavatkozás utáni, kísérettel történő hazabocsátás időpontjáról minden esetben a a beavatkozást, műtétet végző sebész és az érzéstelenítést végző anaesthesiológus szakorvos dönt a páciens állapotától függően. Abban az esetben, ha a szakorvos döntése alapján, bármilyen okból, a beavatkozás után sürgősségi ellátásra van szükség, úgy a műtétet végző sebész  és az anaesthesiológus szakorvos fekvő-beteg ellátó intézmény megfelelő osztályára helyezi át azzal, hogy a gyógykezelésről már a felvevő kórház dönt.

Az egynapos sebészeti ellátás keretében Önnél, az Ön által kért beavatkozás, műtét akkor végezhető el, ha az Ön általános állapota jó, amit 1-2 hetes részletes laboratóriumi leletekkel (teljes vérkép, vércsoport, vizelet, EKG, a szakorvosok által esetlegesen külön kért egyéb leletek, mint pl. mellkasröntgen, mammográfia, ultrahang, kardiológiai vizsgálat, egyéb) bizonyít, továbbá legfeljebb olyan rendszer betegsége van funkciókiesés nélkül, amely miatt nem igényli a műtét utáni szoros megfigyelést, illetőleg várhatóan a műtét alatti vérvesztesége miatt vérátömlesztést nem igényel, és a műtét utáni fájdalma elviselhető, várhatóan minimális lesz.

A fentiek alapján, ha az Ön által kért beavatkozás, műtét elvégezhető és a műtét után mégis vérátömlesztésre van szüksége, akkor azt a műtétet végző intézet által felkért intézmény biztosítja. Szükséges továbbá, hogy a kísérettel történő hazabocsátás után otthonában legyen valaki, aki segíti Önt az ellátásban. Lakásában vagy tartózkodási helyén a higiénikus körülmények megfelelőek legyenek, telefonon történő elérhetősége biztosított legyen. A beavatkozást, műtétet végző szakorvos telefonon elérhetősége szintén biztosított.

Feltétlenül szükséges, hogy egészségi állapotának bármilyen kedvezőtlen változása (pl. láz, intenzív, nem csökkenő fájdalom, szövődmény vagy annak gyanúja, továbbá bármely egyéb kedvezőtlen tünet észlelése) esetén azonnal forduljon kezelő szakorvosához, aki az esetleges utókezeléseket elvégzi, illetve javaslatot tesz, dönt, szükség esetén, kórházi felvételről.