Zsírleszívás

Műtéti időtartam: 0,5 – 2 óra a műtendő területek mennyiségétől függően
Érzéstelenítés módja: ambuláns vagy altatás (narkózis)
Benntartózkodás: 1 – 24 óra érzéstelenítés módszerétől függően
Kellemetlenségérzet: 1-2 nap
Munka: 1 hét után, ha nem megerőltető munkát végez
Testedzés: 6 hét után fokozatosan terhelve
Végleges eredmény: kb. 6. héttől kezdődően
Műtétre várakozási idő: 1-2 hét (ősztől  tavaszig)

 

Az emberi test bármely részén, egy vagy több területen felesleges zsírmennyiség rakódhat le.

A zsírleszívás, vagy idegen kifejezéssel – liposuctio – a bőr alatti zsírszövet részleges eltávolítását jelenti különböző technikák alkalmazásával. Hatásosságának alapját az a megfigyelés adja, hogy a zsírsejtek száma a pubertás kor befejeződése után már nem nő, tehát a sejtek később csak híznak. Ezért a kezelt területek zsírrétege – mivel a zsírsejtek száma lényegesen kevesebb lesz – az érintetlenhez képest a zsírleszívás után jelentősen vastagodni nem fog.

A zsírleszívásra jelentkező pácienseknek két nagy csoportja van. Az egyiknél jellemző tényező, hogy súlyfelesleggel rendelkeznek. Az ő esetükben a beavatkozás részleges eredményt ad, hiszen a teljes többlet nem távolítható el, de a fogyókúrához, vagy diétához segítség lehet. A másik esetben normális súlyhoz testtájankénti zsírlerakódás társul. Ezeknél a pácienseknél a beavatkozás teljes értékű. A zsírpárnák nemenként eltérő elhelyezkedésűek. Nőknél a has – gyomor, combok külső – belső oldala, a csípők és derék tájéka. Férfiaknál a csípők területe. Ezektől függetlenül bármely testtájon lehet kontúr többletet okozó zsírfelesleg.

Az eljárásnak több fajtája is ismert (UH asszisztál, vibrációs). A műtét lényege, hogy a bőr alatti zsírszövetet fellazítják, majd vákuum segítségével kiszívják. A bőrön kb. fél cm-es heg marad vissza, ami gyorsan begyógyul, idővel elhalványul.

Ritka szövődmény a fertőzés, vagy vérzés.

A zsírleszívás helyi érzéstelenítésben vagy altatásban lehet elvégezni. Ez utóbbi akkor javasolt, ha egyszerre kettőnél több testtáj kerül kezelésre. Műtét után rugalmas, szorító nadrágot kell viselni min. 4-6 hétig. A végleges eredmény is ekkorra várható.

Zsírleszívás után a kezelt contur deformitása megszűnik, ugyanolyan mértékben ismételten nem alakul ki. A műtét nem helyettesíti az esetlegesen szükséges fogyókúrát.

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek