Szemhéjplasztika

Műtéti időtartam: 1,5 – 2 óra
Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés vagy bódítás

Benntartózkodás: pár óra
Kellemetlenségérzet: közepes
Smink: 1 hét után
Munka: 1 hét után
Testedzés: 2-3 hét után fokozatosan terhelve
Végleges eredmény: 2-6 hónap után
Műtétre várakozási idő: pár nap

Felső szemhéjplasztika ára:              200 ezer Ft
Alsó szemhéjplasztika ára:               220 ezer Ft
Alsó-felső szemhéjplasztika ára:    400 ezer Ft
Bódítás vagy altatás költsége:             90 ezer Ft 

 

Arcunk egyik központi része a szem, a kommunikációban alapfontosságú szerepe van. Ezért igen feltűnő a szem megjelenése.

Az ideális szemhéjon nincs bőrfölösleg, nem megereszkedett, nem puffadt, nem táskás, nem néz ki fáradtnak, izomtónusa erős. A nem esztétikus szemhéjak sminkelési gondot okoznak, a tekintet fáradtnak, kialvatlannak látszik. A szemhéj megereszkedése miatt a szem kisebbnek is látszhat. Bizonyos esetekben a látást is zavarhatja a lógó szemhéj.

A szemhéjplasztika nagyon látványos műtét, rövid időn belül megfiatalítja a tekintetet, késlelteti az öregedés folyamatát. A szemhéjplasztika az arc egész megjelenésére hatással van.

A szemhéjplasztikai műtét indokolt tehát:

a, ha bőrfölösleg van a szemhéjon, azaz táskás a szemhéj.

b, ha puffadt a szemhéj, azaz a szemhéj zsírszövete előretüremkedik. A puffadt szemhéj nincs összefüggésben a hízással, tehát fogyókúrával nem szűnik meg az elváltozás. A puffadt szemhéj örökletes is lehet, tehát fiatal korban is előfordulhat. A szemhéj zsírszövetének előretüremkedése elsősorban az életkorral magyarázható.

Az alsó és a felső szemhéj is operálható, és ha indokolt, egyszerre is operálható mind a négy szemhéj.

Szemhéjplasztikai műtétek:

a, felső szemhéjplasztika: a felesleges bőr kimetszése, zsírszövet mennyiségének csökkentése, felső szemhéj emelése. Műtéti időtartam: kb. 1,5 óra.

b, alsó szemhéjplasztika: a felesleges bőr kimetszése, zsírszövet mennyiségének csökkentése, laza, alsó szemhéj feszesítése. Műtéti időtartam: kb. 2 óra

A szemhéjplasztika többnyire helyi érzéstelenítésben történik, amely műtét után a páciens pár óra elteltével távozhat is otthonába. A páciens kérése alapján a műtét ugyanakkor elvégezhető bódításban vagy altatásban is.

A felső szemhéj plasztikai sebészeti műtéte során igen vékony, szinte alig észrevehető heg marad a felső szemhéj áthajlási redőjében, ahol a felső szemhéj természetes módon ráncolódik. Ugyanezen a hegen keresztül eltávolítható nem csak a felesleges bőr, hanem a zsírszövet is.

Az alsó szemhéjplasztikánál a metszés közvetlenül az alsó szempillák alatt fut végig és valamelyik szakaláb ráncban ér véget. Itt tehát közel a pillasorhoz marad vissza igen vékony, alig látható, a teljes gyógyulás után gyakorlatilag egyáltalán nem látható heg. Az alsó szemhéjplasztikánál is egy azonos hegen keresztül távolítható el a felesleges bőr és zsírszövet.

A sebvonalra sebtapasz kerül, kötés nem szükséges. A szemhéjak jegelése közvetlenül a műtét után kezdődik, amit a páciens kissé megemelt fekvési pozícióban, otthonában is folytat napi rendszerességgel a plasztikai sebész utasítása alapján.

A varratszedés a műtét után már az ötödik napon megtörténik, napszemüveg viselése javasolt közvetlenül a műtét után és a varratszedést követően, napos időben még további 2-3 hétig.

A szemhéjon végzett metszések jól, gyorsan hegednek, a legtöbb esetben pár hét múlva (3-6 hét) már alig észrevehetőek.

Egyénenként változó mértékben alakulhat ki bevérzés és duzzanat a szemhéjakon, ezek általában egy hét alatt felszívódnak. Varratszedés után pár nappal a páciens már sminkelhet is.

Az elvárt eredmény a szemhéjplasztika után fokozatosan alakul ki. A szemhéjak plasztikai sebészeti műtéte késlelteti az öregedés folyamatát, de nem állítja meg. Hogy mennyi idő elteltével kell a következő szemhéjplasztikát elvégezni, az teljes egészében egyéni elbírálást igényel. Elképzelhető, hogy 8-10 év elteltével kerülhet sor a következő szemhéjplasztikára, de az is lehet, hogy később, vagy soha.

A szemhéjplasztika viszont nem segít:

a, a sötét karikák eltüntetésén, ha a sötét karikák a bőr elszíneződése miatt jelentek meg.

b, a szarkalábak állapotán.

c, a megereszkedett szemöldök állapotán.

d, a két szemöldök közötti függőleges, haragos ráncokon.

f, a halántékráncokon.

g, a pajzsmirigy betegség (Basedow-Graves kór) következtében kialakult puffadt szemhéjakon.

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek