Fülplasztika

Műtéti időtartam: 40 perc – 1,5 óra
Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés, de lehet  bódítás vagy altatás is
Benntartózkodás: műtét után kb. 1 óra pihenést követően távozhat
Kellemetlenségérzet: kb. 24 óra
Munka: 1 hét után
Testedzés: 2. héttől – labdajáték, küzdősport esetén 2 hónap után
Végleges eredmény: kb. 3 hét után
Műtétre várakozási idő: pár nap

 

Fülplasztika ára (1 fül): 90 ezer Ft
Fülplasztika ára (mindkét fül): 180 ezer Ft
Kiszakadt fül plasztikájának ára: 40 ezer Ft-tól/fül
Kitágított fül korrekciós műtéti költsége: 50 ezer Ft-tól/fül
Fülplasztika (mindkét fül) bódításban/altatásban: 270 ezer Ft

 

Bizonyos esetekben veleszületetten egyik vagy mindkét fülkagyló a koponyától az átlagosnál jobban, hegyes szögben elállhat, továbbá alaki-formai eltérés, aszimmetria is előfordulhat.

Az arc esztétikus, harmonikus megjelenését látványosan javítja az elálló, vagy az átlagosnál nagyobb fülek, továbbá a sérült fülek korrekciós műtéte, azaz a fülplasztika. A páciens egy héten belül visszanyeri önbizalmát.

A fülplasztika bármely életkorban elvégezhető, gyermekeknél 5-6 életévtől kezdődően. A műtét nagyon látványos, mert a fülplasztika a fül mögötti bőrredőben történik, a fülkagyló hátsó részén pár centiméteres metszéssel. A fülkagyló elülső felszínén tehát semmiféle heg nyoma nem látható.

A fülkagyló rugalmas porcának az alakításával, a porccal együtt valamennyi bőr is kimetszésre kerül. Így hozza létre a megfelelő porcívet a plasztikai sebész. A fül rugalmas porcából annyit távolít el a plasztikai sebész, hogy a fül két szélét egyesítve a fülkagyló a koponyához képest a kívánt szögben helyezkedjen el, azaz megfelelő mértékben, jobban simuljon a fülkagyló a koponyához. A metszés vékony, vonalas heggel gyógyul.

A fülplasztika helyi érzéstelenítésben történik és fájdalommentes. A páciens csak az első tűszúrást érzi. Indokolt esetben, a páciens kérésére bódításban vagy altatásban is elvégezhető a műtét.

Műtét után közvetlenül szorító, turbánszerű fejpántot kap a páciens, amelyet csak a plasztikai sebész távolíthat el.

Varratszedés már a műtét utáni 7. napon megtörténik. A varratszedést követően a második napon lehet hajat mosni, éjszakára még további 3-4 hétig javasolt a szorító fejpánt viselése. A műtéti terület érzékenysége 2-3 hét után fokozatosan megszűnik, a szövetek teljes gyógyulása is körülbelül ennyi időt vesz igénybe. A műtéttel elért eredmény véglegesnek tekinthető.

Egyéb műtétek a fülkagylón: sérülések, balesetek miatti deformitások, kihasadt, továbbá kitágított fülkagylók korrekciós műtéte. Az ilyen plasztikai műtéteket is helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen végzi a plasztikai sebész.

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek