Arcplasztika (face-lift)

Műtéti időtartam: 2-3,5 óra
Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítésben, vagy bódításban/altatásban
Benntartózkodás: 1 éjszaka, ha altatásban történik a műtét
Kellemetlenségérzet: többnyire enyhe
Smink: 1-2 héten belül
Munka: 1 hét után, ha nem megterhelő munkát végez
Testedzés: kb. a 3. héttől fokozatosan terhelve
Végleges eredmény: kb. 2 hónap
Műtétre várakozási idő: 1-2 hét

Arcplasztika ára altatásban: 550-630 ezer Ft

A plasztikai sebészet célja, hogy a páciens által kívánt változtatásokat olyan mértékig valósítsa meg, ameddig csak lehetséges. A plasztikai sebészetnél is számos olyan tényező szerepel a végső eredmény kialakításában, amely a plasztikai sebész vagy a páciens akaratán kívül is kifejti hatását. Ilyenek pl. a bőr fizikális állapota, a bőr alatti zsírszövet mennyisége, a bőr relatív életkora, a meglévő ráncok minősége és mennyisége, a csontos váz szerkezete, a hormonális hatások.

A plasztikai sebész feladata, hogy az arcplasztikát követően visszamaradó hegek az arc természetes vonalaiba essenek, ahol a legkevésbé vehetők észre, és a legkönnyebben takarhatók el sminkkel, vagy a haj fésülésével.

Az arcplasztika során az arc különböző területeinek műtétei külön-külön és együtt is elvégezhetők. Az igényeknek megfelelően operálható a homlok, a halánték, az arc középső része, a nyak és a toka . A műtétek célja, hogy a bőr és az alatta elhelyezkedő szövetek feszesebbé váljanak.

Az arcplasztika, homlokplasztika, halántékplasztika, tokaplasztika elvégezhető a páciens igénye szerint helyi érzéstelenítésben, bódításban vagy altatásban.

A klasszikus arcplasztikánál a metszés a halánték területén a hajas fejbőrben, az arcon, nagyon közel a fülhöz, és a fül mögött a hajas fejbőrben fut. A szövetek megfelelő mértékű preparálása után kerül sor a bőr alatti szövetréteg megemeléses rögzítésére, a felesleges bőr kimetszésére.

Az arcplasztika után egy hétig pántszerű kötés van a fejen.

A varratok eltávolítása már az ötödik napon elkezdődik, a többi varrat kivétele a14. napon történik. Az arcplasztika szövődményeként ritkán utóvérzés alakulhat ki, a bőrben duzzanat és bevérzés lehetséges. Ez utóbbiak egy – másfél hét alatt felszívódnak.

Arcplasztika után a hajmosás a műtét után kb. 1 héttel, hajfestés egy hónap múlva végezhető. Pár hét elteltével szinte a teljes végleges eredmény látható. Az elvárt eredmény az arcplasztika után fokozatosan alakul ki. Az arcplasztika is látványos műtét, hiszen ez kifejezetten fiatalító műtét. Az arc plasztikai sebészeti műtéte késlelteti az öregedés folyamatát, de nem állítja meg. Hogy menni idő elteltével kell a következő arcplasztikát végrehajtani, az teljes egészében egyéni elbírálást kíván. Általában kb. 8 év elteltével kerülhet sor a következő arcplasztikára, de az is lehet, hogy rövidebb időn belül vagy soha.

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek