Implantátumok

A töltőanyag alapján két főbb csoport különíthető el.

Szilikon géllel töltött vagy fiziológiás sóoldatot tartalmazó implantátumok felszíne lehet sima, vagy érdesített.

Létezik kerek alapú és csepp formájú változata. Az implantátum falán kialakított szelepen keresztül a műtét alatt tölti fel az orvos a megfelelő méretre. 15-20- százalékos túltöltés javasolt, ezért kezdetben kifejezetten kemény tapintatúak az anyagok. Jelentősebb hátrányuk, hogy hosszú évek alatt a szivárgás elkerülhetetlen, ami az implantátum megpuhulásához, fodrozódásához, a töltőfolyadék „lötyögéséhez” vezet.

Magyarországon különböző gyártók, minden típusú mellimplantátuma megvásárolható. A különböző cégek eltérő áron forgalmazzák termékeiket. A megbízható minőségű implantátumok rendelkeznek a CE minősítéssel, amit az európai szabványok írnak elő.

Folyékony szilikonnal töltött implantátumok

A szilikon állapota lágy zseléhez hasonlítható. Tapintatuk természetes, de könnyen deformálódnak, a környező szövetek szabálytalan kontúrjait átveszik, gyűrődnek, fodrozódnak. Ha az implantátum burka nem elég vastag, több rétegű, akkor a burok sérülésein, apró repedésein szilikon cseppek kerülhetnek a környező szövetek közé. A folyékony szilikon zselével töltött implantátumokat gyakrabban érdemes ellenőriztetni.

Kohézív géllel töltött szilikon implantátumok

Az elmúlt évtizedekben jelentek meg minden gyártónál a kohézív géllel töltött protézisek. Ezekben a gél állaga jóval sűrűbb, mint a folyékony szilikon gél. Az implantátum burkának a sérülésekor gyakorlatilag nem kerül töltőanyag a környező szövetek közé. Vásárolható lágyabb (soft touch) és keményebb változatú formája.

A kohézív géllel töltött protézisek egyedi típusa az anatómiai, vagy csepp formájú implantátum. Ezek valóban formatartók, felső pólusuk kevésbé domborodó, alsó részük kerekebb és magasabb. Ezek csak érdesített felszínnel készülnek, míg a kerek alapterületű implantátumok sima vagy érdesített burokkal is megvásárolhatók.

Megemlíthetők még a polyurethán habbal borított felszínű implantátumok. Speciális anyaggal vonják be a prothésieket, amellyel a környező szövetek intenzíven összekapaszkodnak. Elmozdulás teljes egészben kizárható. Súlyos kapszuláris zsugorodás esetén jól használhatók új implantátumként.

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek