Mellnagyobbítás veszélyei

A mellnagyobbítás műtétjének általános és speciális szövődményei lehetnek.

Általános műtéti kockázat

Fertőzés:

Mint minden sebészeti beavatkozásnál, így a mellnagyobbításnál is előfordulhat a fertőzés. Kockázata csökkenthető antibiotikumok adásával, gondos műtéti technikával. Ha kialakult a fertőzés, megfelelő kezeléssel megszüntethető, teljes eredmény érhető el.

Utóvérzés:

Az utóvérzés valószínűsége a mellnagyobbítás után gondos műtéti technikával – a műtét alatt történő vérzéscsillapítással, a sebüregek szívó drainezésével – teljesen kizárható. Bizonyos gyógyszerek a vérzékenységet fokozhatják / Aspyrin/, ezért ennek szedését a műtét előtt időben abba kell hagyni.

Meg kell említeni bizonyos vérzékenységgel járó betegségeket, amelyekről a plasztikai sebész szakorvosnak a műtét előtt feltétlenül tudnia kell.

Speciális műtéti szövődmény

Tok zsugorodás, vagy kapszuláris kontraktura

Szervezetünk normális védekező reakciója, hogy a bejutott, vagy bejuttatott idegen anyagot, a mellnagyobbításnál az implantátumot elkülöníti . Ez úgy történik, hogy a szervezet védőburkot alakít ki az idegen test körül. Az implantátumok körül szintén kialakul egy védő tok, ennek fala jó esetben vékony és puha. Számtalan tényező hatására azonban megvastagodhat, zsugorodhat, aminek következtében az érintett mell tapintata keményebb lesz, az implantátum összenyomódhat, helyzete megváltozhat. Mindez esztétikai probléma, az implantátumok végleges eltávolítására nincsen szükség.

Másodlagos műtéttel a kialakult, elégtelen állapot jelentősen javítható. Általában a tok falának az eltávolítása, az implantátum félig izom alá helyezése, vagy új anyag beültetése történik.

Kisebb a kapszuláris kontraktura kialakulásának százalékos gyakorisága, ha érdesített felszínű implantátumot használunk, vagy az implantátum félig izom alá kerül.

Fontos megemlíteni, hogy tudományos felmérések nem találtak nagyobb százalékban emlő daganatot a mellnagyobbításon átesett nők körében. A terhesség vállalása , illetve a csecsemő szoptatása nem kerül veszélybe a mellnagyobbítás után.

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek