Anyajegyek, szemölcsök, zsírcsomók, atheromák eltávolítása

Műtéti időtartam: pár perc
Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés
Benntartózkodás: műtét után közvetlenül távozhat
Kellemetlenségérzet: minimális, a műtét fájdalommentes
Munka: irodai munka esetén nem szükséges a távolmaradás
Testedzés: varratszedés után kb. 2 hétre
Műtétre várakozási idő: pár nap

Anyajegyek műtéti költsége: 20 ezer Ft/db.-tól
Zsírcsomók műtéti költsége: 30 ezer Ft/db.-tól
Atheromák műtéti költsége:  30 ezer Ft/db.-tól

 

Az anyajegyek, szemölcsök, zsírcsomók, atheromák, ganglionok eltávolítása nem igényel hosszabb időt, gyorsan, fájdalommentesen, ambulánsan, helyi érzéstelenítésben, akár egy ebédszünetben is megtörténhet. A műtét után a páciens önállóan közlekedhet utcai forgalomban.

ANYAJEGYEK

Minden embernek van néhány anyajegye. A közönséges anyajegyek leginkább a gyermekkorban és a serdülőkorban keletkeznek (egyes ritka formák már születéskor jelen lehetnek). Méretük változó, leggyakrabban néhány milliméter nagyságúak. Színük általában sötét, sárgásbarna vagy fekete. Lehetnek sima vagy egyenetlen felszínűek, közepükből eredhet egy-egy szőrszál, alakjuk kör alakú vagy szabálytalan. Határuk mindig éles.

Mikor ajánlott az anyajegy eltávolítása?

Ha:

*  növekszik, kiemelkedővé válik,

* felszíne karfiolszerűvé válik,

* színe változik, sötétedik,

* megsérül, vérzik,

* aszimmetrikussá válik, elmosódik a határa,

* begyullad, fájdalmassá válik,

* esztétikai, elhelyezkedési problémát okoz,

* viszket, visszatérő irritációnak, dörzsölésnek van kitéve.

Az anyajegyek eltávolításának egyetlen biztonságos módszere van, a szikével történő kimetszés.

A kimetszés steril műtőben történik helyi érzéstelenítéssel. A műtét fájdalommentes, csak a tűszúrást érzi a páciens pár pillanatig. Az anyajegy egészben, ép környezettel együtt kerül kimetszésre. Az összevarrt heg steril sebtapaszt, kötést kap, amit nem érhet víz, szennyeződés. A kimetszés után heg marad vissza, ami idővel elhalványul, bizonyos hegek észrevehetetlenné is válhatnak. A hegek láthatóságának mértéke viszont megjósolhatatlan.

Ha szövettani vizsgálat is szükséges, akkor a kimetszett anyajegy kerül vizsgálatra, amely vizsgálat eredményéről a páciens részletes leletet kap a műtét után, kb. 2 héten belül.

SZEMÖLCSÖK

A szemölcsök, gyakori bőrelváltozások, kisebb-nagyobb kemény bőrkinövések a test különböző részein. Több típusuk ismert (közönséges szemölcsök, lapos vagy kiemelkedő szemölcsök, talpon lévő szemölcsök, anogenitális szemölcsök, fonálszerű, szőrös vagy szőrtelen szemölcsök). A legtöbb szemölcs jóindulatú bőrkinövés. Lehetnek testszínűek vagy sötétebb színűek.

Szemölcsök kezelése lehetséges bőrgyógyász szakorvos ajánlása alapján, eltávolítása pedig történhet sebészeti úton is. A nagyobb szemölcsök eltávolítása kizárólag műtéti úton javasolt. A szemölcsöt a plasztikai sebész  kimetszi.  A szemölcs kimetszése után  heg marad vissza, ami a varratszedés után, idővel elhalványul, észrevehetetlenné is válhat.

ZSIRCSOMÓK (LIPÓMÁK)

A zsírcsomó, orvosi nevén lipoma, a bőr alatti szövetben elhelyezkedő, zsírszövetből kialakuló, jóindulatú kötőszöveti daganat. Gumiszerű anyagra emlékeztető, mozgatható csomó. Ha kicsi a zsírcsomó, akkor panaszt nem okoz, felette a bőr ép és csak a bőr halvány elszíneződésével válik láthatóvá a külvilág számára. A zsírcsomó megnőhet, szélsőséges esetben akár ökölnyi méretűre is. A nagyobb zsírcsomók fájdalmassá válhatnak. Többnyire a karon, lábon, törzsön, háton, mellkason, nyakon, fejbőrön, arcon, de fenéken is előfordulhat.

A zsírcsomók eltávolítása kizárólag kimetszéssel lehetséges. A műtét fájdalommentes. A zsírcsomó műtéte történhet helyi érzéstelenítésben vagy extra nagy méretű lipóma esetén a műtét bódításban vagy altatásban javasolt.

ATHEROMA

Az atheroma egy faggyútermelő tömlő, amelynek kivezető nyílása valamilyen okból elzáródott és így a benne termelődött faggyú felhalmozódik, tömött tapintatú csomóként jelentkezik. Ha felülfertőződik, begyullad, célszerű az atheromát megnyitni és spontán ürülni hagyni, majd a gyulladás megszűnése után kb. 6 héttel az atheromát tokkal együtt sebészi úton eltávolítani.
GANGLION

A ganglion mogyorónyi, diónyi nagyságú képlet, amely ízületi tokból vagy ínhüvelyből eredően fejlődik ki. Az ízületből, ínhüvelyből ízületi ill. ínhüvelyi folyadék kerül a környező szövetek közé, melyet tok vesz körbe. E folyadék besűrűsödhet, kocsonyássá válhat.

Eltávolítása sebészi úton lehetséges.

MIT THET ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY A MŰTÉTI HEGEK SZÉPEN, GYORSAN GYÓGYULJANAK?

* várja meg türelemmel a teljes sebgyógyulást,

*  feltétlen tartsa be az operáló plasztikai sebész utasításait,

* a friss hegeknek nyugalomra van szükségük, tehát ne feszítse meg a hegeket a műtét után, sőt a varratszedés utáni napokban sem,

* ne dörzsölődjenek a friss hegek pl. szűk, szúrós anyagból készült ruházattal,

* ne érje víz, izzadás a friss hegeket, ne áztassa fel a friss hegeket a sebfertőzés elkerülése céljából (kádfürdőzés, strandolás).

* ha leesik a sebtapasz, fedje le a hegeket steril, esetleg vízhatlan sebtapasszal,

* ne érje napfény, kozmetikum,  forró gőz (szauna), szolárium a friss hegeket kb. 6 hétig,

* ha nem kerülhető el a napon tartózkodás, akkor fedje le a hegeket sebtapasszal a varratszedés után,

a továbbiakban a begyógyult, min. 6 hetes hegek esetén használjon 50 faktorszámú naptejet,

*  varratszedés után speciális krémet lehet/kell használni a plasztikai sebész ajánlása alapján.

HA MEGNYÍLT A HEG: haladéktalanul tájékoztassa operáló plasztikai sebészét. A megnyílt seb elfertőződhet, fájdalmassá válhat, gennyes váladékozás fordulhat elő és így újabb, kiterjesztett műtétre, hosszadalmasabb kezelésre lehet szükség.

 

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek