Hegkorrekciók

Hegkorrekciók

Műtétek, balesetek során sérülnek a szövetek.
A sérült szövetek hegképződéssel gyógyulnak, amely hegek megjelenési formája különböző lehet.
Az ideális (optimális) heg vékony, vonalszerű, halvány, nem feltűnő, puha, kevéssé látható.

A zavartalan hegesedés folyamata különböző szakaszokat tartalmaz, amely szakaszokban a hegek más és más szöveti folyamatokon mennek keresztül.
A műtéti hegek a beavatkozások után tömötté válnak, színük változhat.

Az első szakasz kb. 3-4 hónapig tart, amikor a heg tömöttebb, vörhenyesebb színű.
Az ezt követő kb. 6-12 hónap (de néha akár 2 év) alatt a heg lassan, fokozatosan felpuhul, elhalványodik és megvékonyodik.
A hegek gyógyulásának minőségét csak min. 1 év után lehet értékelni.

Keloid

A keloid sebészi metszés, sérülés vagy oltást követően alakul ki. A bőr irha rétegében fejlődik ki, éles szélű, viaszcsepp módjára éles határral emelkedik ki a környezetéből,
tömött tapintatú, kellemetlen, viszkető, égő érzést, esetleg deformitást okozhat.
Eredete ismeretlen. Hormonális tényezők is szerepet játszhatnak kialakulásában, pl. pubertás korban, terhesség idején gyakoribb, idősebb korban pedig ritkább. Örökletes hajlamot mutat. Leggyakoribb előfordulási helye a váll, mellkas, kar, fül mögötti rész, hát, orrbemenet, fülcimpa, hasi tájék.

A sebészi kimetszés önmagában nem vezet eredményre, mert újból kialakul. Ezért a kezelés során szteroid injekció (kúraszerűen) alkalmazható helyileg.
A sebészi kimetszés és az azt követő, 24 órán belül elkezdett röntgen besugárzás együttesen enyhítheti, csökkentheti a keloid újbóli kialakulását.

Hypertrófiás heg

A hypertrófiás hegek nem növekednek, sőt zsugorodásuk folytán rendszerint kisebb helyet foglalnak el, mint amekkorát az eredeti kiváltó ok érintett.
Felszínük változatos, egyenetlen, dudoros kiemelkedéseket tartalmaz. Az ilyen hegek az esetek nagy részében csak esztétikai problémát okoznak. Csak műtéttel történhet a korrekció.

Atfrófiás heg

Lényege a heg fő alkotórészének, a kollagénnek a gyenge minősége, vagy hiánya. Ennek oka leggyakrabban a veleszületett hajlam, ritkábban a sebszélek túlzott feszülése.
Az atrófiás hegek vékonyak, sérülékenyek. Főleg kiterjedt égés után fordul elő, de egyéni hajlam is szerepet játszhat a kialakulásában.
Az atrófiás heg korrekciója a heg kimetszésével lehetséges.

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek