Bevezető a plasztikai sebészetbe

A plasztikai sebészetnek két fő tevékenységi köre létezik, az egyik a helyreállító sebészet, a másik az esztétikai vagy szépészeti sebészet. A kétféle sebészet számos ponton találkozik, de a páciensek alapvetően eltérőek.

Az esztétikai vagy szépészeti műtétek körébe olyan beavatkozások tartoznak, amelyeknek az elvégzését mindig a páciens kéri. Célja, hogy az operált testtáj az ideális állapotot elérje, vagy megközelítse.

A beavatkozást végző orvos feladata, hogy olyan eljárást válasszon, és hajtson végre, amely biztonságosan elvégezhető, és a páciens indokolt elvárásait teljesíteni tudja.

A tevékenységek helyi érzéstelenítésben vagy altatásban történnek, amelyekhez friss laboratóriumi eredményekre, bizonyos esetekben más kiegészítő vizsgálatokra is szükség van.

A sikeres műtét eredményeként a páciensek rövid időn belül visszanyerik önbizalmukat, megszűnnek gátlásaik, ismét harmonikussá válik az életük.

A beavatkozásokat személyes megbeszélés, illetve kívánság szerint internetes kapcsolatfelvétel és levelezés előzi meg, ha szükség van rá, több alkalommal is. Ennek során a páciens elmondja, megmutatja problémáját, minden kérdésre részletes választ kap. A szakorvos ismerteti az elvégezhető műtétet, amely a páciens adottságaitól is függ. A részletes ismertetés nem csak szóban, hanem írásban is megtörténik, kitérve az estleges, leggyakrabban előfordulható komplikációkra is. Lehetőség nyílik a plasztikai sebész szakorvos által már megoperált esetek fényképeinek (referenciák) és az orvosi rendelő előzetes megtekintésére.

Kisebb, helyi érzéstelenítésben elvégzett műtét esetén a páciens rövid pihenés után hazamehet. Amennyiben a beavatkozás altatásban történt, akkor a páciensnek a plasztikai sebészeten kell maradnia az operáló szakorvos utasítása szerinti időtartamig.

A műtéteket követően többszöri ellenőrzésre van szükség. Ezek általában a kötések cseréjét illetve varratszedést jelentenek.

A műtétek után a bőrön hegvonal marad vissza. A plasztikai sebészet célja, hogy a heg minél rövidebb legyen, az adott testtáj természetes redőjében, lehetőleg rejtett helyen maradjon vissza. A szép heg tapintata puha, színe fehér, környezetéből nem emelkedik ki.

Magyarországon hivatalosan az a szakorvos végezhet plasztikai sebészeti műtéteket, aki rendelkezik az Országos Szakképesítő Bizottság által hitelesített plasztikai sebészeti szakvizsgával. A legtöbb plasztikai sebész tagja a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak, egyben tagja a Nemzetközi Plasztikai Sebész Társaságnak is.

 

Plasztikai sebészet maximális szakmai és emberi hozzáállással.

Üdvözlöm az Ideál Plasztikai Sebészet honlapján!

Remélem, hogy honlapom bemutatásával megkapja az Önt érdeklő kérdésekre a választ.

1976-ban kaptam meg az általános orvosi diplomát a Budapesti Semmelweis Orvostudomány Egyetemen

1976-1998-ig a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Plasztikai Sebészeti Osztályán dolgoztam

1982-ben szakvizsgáztam általános sebészetből

1984-ben szakvizsgáztam plasztikai sebészetből

1991-ben kezdtem meg magánpraxisomat

1998-ban nyitottam meg saját magánrendelőmet

Folyamatosan vettem és veszek részt plasztikai sebészeti továbbképzéseken, mester kurzusokon Magyarországon és külföldön, mint pl. Sharplan-laeser tréning, Scheflen mester kurzus.
Elsősorban a szépészeti sebészet új módszereit tanultam meg Olaszországban, Németországban, USA-ban.

Tagja vagyok a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak, a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság Magánorvosi Szekciójának, valamint a Nemzetközi Plasztikai Sebész Társaságnak (IPRAS).

Angol, német és francia nyelven beszélek.

Magánrendelőmben egynapos sebészeti ellátás keretében esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek helyi érzéstelenítésben és/vagy kívánság szerint altatásban. Teljes diszkréciót biztosítok.

Munkámat szakképzett asszisztencia segíti, akik a páciensek szakmai felügyeletéről, megfigyeléséről és ellátásáról is gondoskodnak minden igényt kielégítő környezetben.

Célom a velem együtt dolgozó kollégákkal közösen, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsuk meg valamennyi szépülni és fiatalodni vágyó páciensünk elképzelését. Mindezt modern eszközökkel felszerelt rendelőben biztosítjuk.

Fontos számomra, hogy minden páciensem rövid időn belül visszanyerje önbizalmát és ismét harmonikussá váljon az élete.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is.

Dr. Mihályfi László
plasztikai sebész szakorvos
orvos igazgató

Dr. Mihályfi László

Üdvözlöm!

1982 óta dolgozom plasztikai sebész szakorvosként . Magánrendelőmben esztétikai, plasztikai sebészeti műtéteket végzek szakképzett asszisztenciával, teljes diszkréciót biztosítva. Célom, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsam meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseim elképzeléseit. Fontos számomra, hogy pácienseim rövid időn belül visszanyerjék önbizalmukat, ismét harmonikussá váljon az életük.

Szívesen állok az Ön rendelkezésére is. tovább»

Ajánlatkérés telefonon

Bejelentkezés telefonon:
+36209775356
+3613509817


Ideál Plasztikai Sebészet Egészségügyi Kft.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 9. I.em 3.
Telefon: +3613509817
Mobil: +36209775356
Fax: +3613509734
E-mail:
E-mail:
Landing: mellnagyobbitas-mihalyfilaszlo.hu
Térkép: link
Szálláslehetőségek